Smördegsbakelser

Godkväll honeys. Just nu sitter jag vid köksbordet med Filip och tittar på när han äter middag. Känns bra att vara hemma för en gångs skull. 
Kikade igenom min gamla mapp jag har med teckningar på A3 papper. Har endel ogjorda och blev lite sugen på att börja på dem igen. 
 
Anyway, skrev ju här för ett tag sedan att jag gjorde smördegsbakeleser. Helt magiskt goda är dom och tar ca 5 - 10 minuer att tillverka och ca 10 minuter i ugnen. Perfekt om man blir våldgästad och vill bjuda på något!
 
Så här får ni receptet.
 
Ingredienser: 4 st
 

2 st frysta smördegsplattor från Garant. (Dom är dubbelt så stora som andra märken jag testat, men man vill ha ut 4 st 10x10 cm stora fyrkanter i alla fall).
1 ägg
Pärlsocker
Ljus sirap
Vaniljsocker
 
Gör såhär:
 

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper.

Tina smördegsplattorna litegrann, inte så dom blir mjuka men tillräckligt så dom inte bryts av.
Dela plattorna på mitten så dom blir 10x10 cm styck.
 
Lägg en sträng sirap i mitten av varje platta, strö över ungefär en tesked vaniljsocker. 
Vik ihop plattorna på mitten och försegla dem med en gaffel i kanterna genom att trycka till med gaffelspetsarna efter kanterna. 
 
Lägg på plåten och pensla med ägg, strö till sist över pärlsocker. 
 
Skjutsa in i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills dem blivit lätt gyllenbruna upptill.
 
Klart att servera.
 
Ps! Vill man lyxa till det lite kan man göra som jag själv gjorde och fylla dom med mosad banan och choklad istället för sirapen. Eller varför inte lite hallon? Man bestämmer helt enkelt själv.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera här!

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback